Buikvet verliezen

Het is een van de meest vervelende soorten vet: Buikvet. Het komt er makkelijk aan, maar het is veel moeilijker om het er weer af te krijgen. Een belangrijke reden van het aanmaken van buikvet is de cortisol (stresshormoon). Dit wordt door het lichaam aangemaakt bij stress, te weinig slaap of bij ongezonde voeding. Cortisol is vooral actief rondom je buik.

Cortisol verhoogt je eetlust en kan een verstoorde hormoonbalans te weeg brengen. Een verstoorde hormoonbalans zorgt ervoor dat je lichaam vet op bepaalde plaatsen vast gaat houden. Een hoge cortisolwaarde kan leiden tot meer buikvet en eetlust.

Wat zijn manieren om het buikvet te verliezen?

Er zijn verschillende manieren om je buikvet te verliezen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om intensief te gaan sporten. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte methode. Is sporten niet iets voor jou? Dan kun je ook een dieet of vetverbrandingskuur volgen. Om effectief je buikvet en gewicht te verliezen wordt er een 80/20 regel aangehouden. 80% heeft te maken met de juiste voeding en 20% met bewegen. Met voeding kun je al heel veel bereiken!

80% Voeding en 20% bewegen

Middels hoge intensiteitstrainingen

Sporten is natuurlijk altijd goed en kan een manier zijn om je buikvet kwijt te raken. Het normale sporten of buikspieroefeningen hebben weinig effect op het buikvet. Wat wel helpt zijn korte inspanningen op hoge intensiteit. Als voorbeeld zou je 10 sets van 20 seconden kunnen sprinten. Tussen de sets neem je een pauze van 60 seconde. In deze pauze ga je rustig wandelen.

Middels ons Biohcg Original dieet

Een van onze meeste gebruikte manieren om buikvet te verliezen is middels onze Biohcg kuur. Deze manier is zeer effectief. Tijdens de kuur volg je een dieet gebaseerd op gezonde voeding. Ter ondersteuning gebruik je een ampul. Deze ampul zorgt ervoor dat je geen hongergevoel heb tijdens het dieten. De basisvloeistof uit de ampul bestaat uit L-Carnitine, citroenzuur en gedestilleerd water. L-Carnitine en citroenzuur zijn erg belangrijk voor het verliezen van het vet. Ze versnellen namelijk de energieproductie. L-Carnitine zorgt er daarnaast ook voor dat vetten naar de mitochondriën worden gebracht. De mitochondriën zijn cellen waar vetten uiteindelijk verbrand worden. Voor een duidelijke uitleg over de Biohcg Original kuur verwijzen wij je graag naar de pagina Biohcg.

Middels een vetverbrandingskuur

Om je buikvet te verliezen kun je ook kiezen voor een vetverbrandingskuur. Er zijn verschillende vetverbranders te koop om je vetverbanding te maximaliseren. Wij adviseren het gebruik van de Bio Burner vetverbrandingskuur. In een geadviseerde periode van 30 dagen kun je de vetverbranding optimaliseren. In combinatie met sporten kun je hier goede resultaten mee behalen. Een andere fatburner die hiervoor geschikt is, is NTM Fytoslim.

Waarom is buikvet gevaarlijk

Buikvet wordt ook wel het gevaarlijkste vet genoemd. Dit komt omdat het visceraal vet zich in de buikholte nestelt en vaak om de organen heen (orgaanvet). Dit vet heeft, omdat het een levend mechanisme is, energie nodig. Deze energie wordt ontnomen van de organen. Het zal daarom de energie bij de lever, gal en darmen wegnemen. Hierdoor gaan de organen minder goed functioneren. Vaak staat orgaanvet in verband met diabetes type 2, hart-en vaatziekten, hoog cholesterol en bloeddruk en nog meer ziekten. Vetverbranden op je buik is daarom erg belangrijk.

De juiste voeding

Zoals eerder in dit artikel vermeld is de juiste voeding de belangrijkste manier om je buikvet te verliezen. Om te begrijpen waarom dit zo is, moet je het lichaam beter leren kennen. Het lichaam is namelijk gemaakt om voeding om te zetten in energie. Bij te veel voeding (of verkeerde voeding), gaat je lichaam het opslaan als vet. Om gewicht te verliezen moet je dus meer verbranden dan dat je binnen krijgt. Je komt dan als snel bij een dieet uit. Weet jij welke voeding geschikt is? 

Nu kom je bij gelijk bij het volgende probleem: Als je aan het afvallen bent, komt je lichaam in een overlevingstand. Je lichaam gaat vetten proberen vast te houden. Dit is nu net niet wat je wil. Ook geeft het lichaam een signaal van honger af.

Als je kiest voor de Biohcg Original kuur dan worden deze problemen opgelost. Je volgt allereerst een dieet. Ter ondersteuning neem je elke dag een Biohcg Original ampul. Deze ampul zorgt ervoor dat vetten juist worden losgelaten door het lichaam. De stof L-Carnitine is hier verantwoordelijk voor. Daarnaast wordt het hongergevoel weggenomen. Hier is de stof Leptine verantwoordelijk voor. 

Het standaard dieet duurt 24 dagen en is makkelijk te volgen. Elke dag hebben wij volledig uitgeschreven met lekkere recepten. Je weet de hele dag door wat je moet eten. Je moet het alleen wel zelf klaar maken ;). Het grote voordeel is dat je ook heel veel gaat leren over voeding. Hierdoor ga je bewustere keuzes maken. We zien en horen vaak dat onze klanten de balans tussen verbranding en het binnen krijgen van voeding weer hebben terug gevonden. Ons begeleidend boekwerk heet niet voor niet: 'Beter in Balans'